Muzică +Tatuaje = MUZINK, cam așa funcționează pentru mine lucrurile în 2016. Fără prejudecăți, dacă se poate!

Tatuajul îl porți cu tine toată viața (ba chiar și câteva luni după :), deci se presupune că n-ar trebui să ții neapărat cont de modă sau tendințe. Și totuși… oameni suntem, nu ne este absolut indiferent ce se poartă, așa că uite 5 din stilurile “pe val” in 2016:

1. Forme miniaturale

– poate cel mai în vogă trend al ultimilor ani (mai ales pentru femei), care se păstrează și în 2016; Artiști ca Bang Bang sau Dr Woo au tatuat micro-modele cu precizie microscopică pentru vedete de mega-calibru de la Hollywood. Un alt motiv al popularității este și faptul că acest stil a încurajat să se tatueze persoane care altfel n-ar fi călcat vreodată într-un salon tattoo.

Miley Cyrus , Khaleesi Emilia Clarke aka Daenerys din Game of Thrones, Cara Delevingne, sunt câteva din celebritățile care au ales acest stil.

MILEY_CARA

2. Grafica ‘single-line’

– (tatuajele cu linie continuă) fac parte tot dintr-un curent minimalist, autorul este Mo Ganji, un artist german care a dus tatuajul într-o zonă foarte cultă si rafinată.

Moganji

3. Tatuaje cubiste

– este un stil inspirat de cubismul lui Picasso, presupune o tehnică aparte pentru tatuaj dezvoltată de Sasha Unisex, o tânără artistă rusoaică. Stilul a devenit imediat popular datorită distincţiei și unei anume sensibilităţi pe care o are. De regulă, tatuajele cubiste reprezintă diverse animale sau plante. Foarte mulţi artiști au preluat elemente de la Sasha şi au dezvoltat noi substiluri şi combinaţii.

sasha-1

4. Geometric & Mandala 

– este un stil care a luat amploare în ultimul timp mai ales prin Facebook și Instagram. Atu-ul acestuia este că pot fi create modele personalizate pentru absolut toate zonele și se pretează atât pentru dimensiuni mici cât și foarte mari (spate intreg). Thomas Hooper si Corey Divine sunt 2 artişti care au adus recunoaştere stilului. Mandala este o formă de exprimare grafică cu o geometrie anume, cu origini în Hinduism și cu o anume componenentă spirituală universală din ce în ce mai accesată de tinerii din zona “urban life-style”. Chaim Machlev aka Dots to Line este încă un nume iconic pentru stilul geometric.

mandala

5. Tatuaje “Hiper-vibrant”

– tatuaje care folosesc culori vii, puternice, în diverse stiluri. Un stil din ce în ce mai apreciat este cel al artistei canadiene Katie Shocrylas, care aplică o paletă de culori super-vibrante pe modele complexe (combinații de figuri, geometrie, pictură, etc).

vibrant

Acum, sigur că popularitatea unui stil sau a altuia depinde şi de zona unde traieşti pentru că, să fim serioşi, dacă eşti în California, oricat de cool ar fi culorile, un “watercolor-paint” nu va da pe spate multe valuri de americani la fel cum “Traditional Americana” nu va avea vreun mare fan-club in Europa.

Inked Mag zice că astea ar fi unele din tendințele tattoo în 2016! http://www.inkedmag.com/tattoo-trends-2016/

Eu zic … tatuați-vă cum vă taie sufletul, asumați-vă alegerea şi dați importanță zero celor care au ceva de comentat. Vă aştept cu drag la Wanda Tattoo!

Vă pup brusc,

DJ Wanda

3 Comments

Leave a Reply