Unii călătoresc pentru relaxare, shopping, sau business, eu călătoresc în mare parte pentru a lua contact cu arta tatuajelor. M-a întrebat foarte multă lume de ce o fac; e scump, e solicitant, uneori obositor până la epuizare . Explicația este simplă şi am găsit-o la Hunter S. Thompson, autorul Hell’s Angels:

“Anything that gets your blood racing is probably worth doing!”

Acum, cei 6 trandafiri  tatuați acum pe gatul meu sunt cei care îmi fac sângele sa clocotească! N-am făcut mare tam-tam pe tema asta, dar cunoscătorii știu că e o probă de nebunie să tatuezi așa ceva într-o singură ședință.

Am reușit să trec proba asta doar pentru că a reprezentat un salt important în altă etapă a vieții mele:  am înlocuit niște flori firave orientate în jos cu niște trandafiri puternici, orientați în sus! Viziunea mea nu se oprește aici,  îmi imaginez o anume conexiune cu tatuajul de pe spate (cerbul) și știu exact ce-mi trebuie pentru asta: o mână de artist! Cineva care să continue ce a facut Serghei Butuc, să deseneze, să aibă o viziune de ansamblu, să-mi înțeleagă conceptul și să-l integreze anatomic.

12742004_10153822577373400_548114192858638712_n

Ăsta este motivul pentru care am luat primul avion spre Atena!  Nu m-am dus să beau cocktail-uri la 5 stele pe vreo insulă exclusivistă, ci să bat la pas Atena în căutarea Sake Tattoo Crew, cel mai mare studio de tatuat din Europa.

Şi am ajuns …

CUM M-AU PRIMIT? 

Deși mulți dintre ei sunt artiști de talie internațională, care tatuează inclusiv în saloanele celebre din Los Angeles, oamenii sunt extraordinar de primitori. M-au primit cu bucurie, mi-au arătat salonul, mi-au răspuns la întrebări, m-au direcționat către cele mai mișto locuri de vizitat din apropiere și către cele mai bune locuri unde să pot savura o mâncare grecească autentică.

Cu ROZA am avut imediat o chimie excelentă, stilul ei mi se potrivește perfect așa că am discutat foarte serios ca ea să fie EA cea care îmi finalizează tatuajul de pe gât. Numele ei este încă o coincidență frumoasă care mă face să fiu sigură că trandafirii mei sunt pe mâini bune! 🙂

FullSizeRender_800

CUM ESTE SALONUL?

Voi știți că m-am tot plimbat prin lume pe la multe studiouri tattoo celebre, deci nu mă entuziasmez eu prea ușor. Nu știu cum s-o spun mai plastic, însă Sake Tattoo Crew m-a dat pe spate!!! Sake Tattoo Crew NU este un salon, NU este un studio, este o adevărată insulă, o insulă pentru arta tatuajelor chiar în inima Greciei!

Pe scurt : o clădire tip mall cu 3 etaje, Chalandri, Atena, 21 de camere de tatuat, studio foto propriu, mulți, foarte mulți artiști, 15 artiști rezidenți, mulți guest-artists dar și mai mulți cei care așteaptă la cozi să facă o programare la unul din artiștii Sake Crew.

Zeci de premii, parteneriate și colaborări cu companii internaționale ca Monster Energy, Sullen Clothing, Vodafone, Marlboro, Bic, Ray-Ban, Adidas, Vans și mulți alții!

FullSizeRender2_800

Interiorul este superb: un mix foarte cool de mobilier clasic, lemn, cărămidă, dar și vitralii cu tatuaje geometrice și Mandala semnate de celebrul Orge Kalodimas, graffiti, pictură și sculptură realizate de artiștii tatuatori.

CINE TE TATUEAZĂ LA  SAKE CREW?

La Sake Crew, găsești profesioniști în majoritatea stilurilor de tatuat, uite câțiva:

  • Sake : Grafic, Color, Realism
  • Orge: Geometric tattoo, este unul din artiștii care au dat tonul acestui curent
  • Dask: Neotraditional, Old School, Punk & Hip-hop
  • Roza: Neotraditional, Color Realism

Interesant este că foarte mulți din artiști sunt la bază „graffiti writers”, pictori sau sculptori, așa că amprenta artistică este cât se poate de evidentă. Se desenează foarte mult la Sake! În fiecare booth-tattoo vezi ustensile de desen, chiar de pictura, foi cu design-uri desenate din diverse unghiuri, majoritatea tatuajelor sunt custom-made și au la bază hand-drawing combinat sau nu cu digital.

Uite o amintire de la Sake Tattoo Crew 🙂

IMG_0036_800

CINE ÎŞI FACE TATUAJE LA SAKE? CÂND?  … CÂT COSTĂ?

Am întâlnit acolo oameni din toata Europa pasionați de arta tatuajelor, majoritatea tineri de maxim 30 ani care vor tatuaje complexe și pe suprafață mare. Așa că, dacă te gândești să-ți faci o inimioară, nu doar că nu merită să bați drumul, dar sincer, cred că te vor și refuza politicos 😉

Îți dorești un tatuaj la Sake şi vrei să sari deja în avion ? Ghinionenonenon (sic!), mai trebuie să aștepți minim 6 luni, pentru că atât durează, în medie, o programare!!!

FullSizeRender3_800

In funcție de artist, complexitatea lucrării, numărul de ore necesare, prețurile pot varia intre 150-500 Euro / oră!

DAR ….

Există un mare ‘dar’: la Wanda Tattoo vor veni în curand unii dintre artiștii Sake, așa că nu va trebui să bateți drumul până în Greciași nici să astepțati 6 luni pentru programare 🙂 Doar fiți cu ochii pe mine, aventura mea în lumea tatuajelor continuă!

Vă pup brusc,

DJ Wanda

Leave a Reply