Sunt sigură că aţi auzit sau aţi citit tot felul de lucruri mai puţin obişnuite despre tatuaje şi tot ceea ce implică ele. E foarte probabil să ştiţi câte ceva şi despre tatuajele pe… ochi. Dacă nu, here it is.

În mod normal, ar trebui să încep cu un disclaimer prin care să vă pun în temă cu riscurile unui astfel de tatuaj, însă vreau să cred că am aici nişte cititori inteligenţi şi responsabili care nu se aruncă orbeşte în demersuri riscante. Pe scurt, deci:

Procedeu

Acum aproximativ 10 ani, Luna Cobra, un tatuator din Melbourne, a inventat tehnica tatuării ochilor, sau eyeball tattooing. Iniţial, Cobra a testat procedeul pe 3 voluntari, după care l-a folosit pe foarte mulţi oameni.

În principiu, aceste tatuaje sunt realizate prin injectarea unui pigment lichid sub conjunctivă, stratul subţire de la suprafaţa ochiului. Astfel, pigmentul trebuie să rămână între acest strat şi albul ochiului (scleră). Prin acest proces, şi după mai multe injecţii, culoarea – sau mixul de culori – se va răspândi între cele două straturi şi va acoperi albul ochiului în totalitate. Trebuie să ştiţi că, odată finalizată intervenţia, aceasta nu mai este reversibilă.

Motive

Tatuajele sunt unul dintre modurile prin care adepţii lor îşi exprimă personalitatea. Pot fi o cale prin care îşi pot defini propria identitate. Saaau, pur şi simplu, un lucru cool de făcut.

La fel stă treaba şi cu tatuajele pe ochi. Unii recurg la această intervenţie din dorinţa de a se diferenţia, pentru unii înseamnă ceva specific, iar pentru alţii un simplu mod de a ieşi din anonimat sau de a şoca. Cert e că nicio modificare adusă corpului nu este lipsită de riscuri, indiferent că vorbim despre tatuaje pe piele, pe ochi, intervenţii estetice sau chirurgicale.

Riscuri

Deşi niciun pacient al lui Luna Cobra nu a suferit vreun incident în urma pigmentării, foarte mulţi alţi artişti tatuatori au comis malpraxis în rândul pacienţilor. De la probleme minore sau pe termen scurt cum ar fi dureri de cap sau pătare a ţesuturilor din apropierea ochilor, până la sensibilitate la lumină, infectare, inflamare, orbire sau chiar extirparea ochilor.

Artistul tatuator Russ Foxx spune despre tatuajele pe albul ochiului ca sunt una dintre ultimele frontiere ale artei tatuajelor. Eu spun că în nişte ochi tatuaţi te pierzi cu siguranţă. 😉

A lot of kisses,

DJ Wanda

One Comment

Leave a Reply