Scriam acum ceva timp despre tatuajele pe ochi ca fiind ultima frontieră a artei tatuajelor. Dacă e să vorbim despre frontiere şi extreme, tatuajele strălucitoare pe timp de noapte sunt încă o parte extravagantă a tatuării care prinde din ce în ce mai mult avânt, tot mai mulţi împătimiţi recurgând la ele.

Foarte populare printre ravers şi entuziaşti ai vieţii de noapte, dat fiind faptul că prind formă noaptea, la lumina neagră sau UV, tatuajele fosforescente au devenit populare în anii `90, odată cu trendul culorilor neon.

Cerneala folosită la acestea conţine soluţii fluorescente pe bază de fosfor, care sunt invizibile în lumina zilei, şi pigmenţi uzuali pe bază vegetală, metalică sau plastică folosiţi la tatuajele tradiţionale.

Factorul WOW

Trebuie să recunosc că mă încântă ideea unui tatuaj care se poate vedea doar în anumite circumstanţe. Invizibil pe timp de zi, vizibil noaptea.

O parte bună a lor este că nu mai sunt un impediment pentru cei cărora jobul nu le permite să se afişeze tatuaţi. Doar dacă nu e noapte şi se produce o pană de curent la birou, hihi.

Sau, de ce nu, poţi face un upgrade tatuajelor deja existente, pentru a crea un dublu efect. Nu mai vorbesc de impresiile pe care le poţi face în… club.

Riscuri

Efectele pe termen lung şi procedurile necesare nu sunt foarte bine cunoscute pentru că tehnica tatuajelor luminoase există de aproape 2 decade, dar o să fiu directă: fosforul este un element chimic foarte toxic şi radioactiv, cancerigen pentru piele, pe care strămoşii noştri îl numeau „elementul diavolului”. Este folosit în general în producţia de chibrituri, explozivi, otrăvuri sau pesticide, printre altele. Deci… dacă vrei să fii „bombă”, phosphorus is the way.

Există, pe de altă parte, tatuaje care strălucesc în întuneric care nu sunt pe bază de fosfor şi care sunt la fel de sănătoase pentru piele ca şi tatuajele obişnuite (aprobate de FDA, spre deosebire de celelalte). Sunt similare cu cele pe bază de fosfor, doar că cele din urmă pot fi scoase la iveală cu ajutorul luminii negre (UV-A), a lămpilor fluorescente, LED-uri şi anumite lasere.

Lil Wayne, Kim Kardashian and Lindsay Lohan sunt câteva dintre figurile remarcabile de pe mapamond care au astfel de tatuaje. Fie că vrei să epatezi sau să nu rămâi neobservat, fie că vrei să străluceşti în club – la propriu – ideea în sine mi se pare cute. Voi ce ziceţi?

V-am pupat şi ne vedem la… Londraaa,

DJ Wanda

Leave a Reply